demonstration for peace..
Blijf op de hoogte en volg Nienke
16 September 2007 | Verenigde Staten, Washington
Dat heb ik vandaag de hele dag aangehoord:)
Ik heb vandaag mee gelopen in een enorme demonstratie voor vrede in Irak. Dat was heel gaaf! De demonstratie begon bij het witte huis en eindigde bij the Capital Building en hij was inmens! duizenden mensen die mee liepen met grote borden en hard hun kreten roepen. zoals "Bring our troops back, don't bomb Irak, "inpeach Bush enzv. Bij the capital building bleven we staan en er waren heel wat mensen die zich opzettelijk leten arresteren terwijl de menigte: "arrest Bush!" riep. Ik heb er studenten ontmoet die uit New York, kansas en Ohio kwamen on deze demonstratie bij te wonen. Er waren zoveel mensen op af gekomen!
Het is leuk om te merken dat als je alleen ergens bent, dat je dan zelf heel makkelijk op mensen afstapt en mensen ook snel op jou afstappen. Zo heb ik ook twee studenten uit New York ontmoet bij de demonstratie die mij meteen aan de rest van hun groep voorstelden. We hebben samen de metro terug genomen en ze hebben mij zelfs uitgenodigt voor hun feestje vanavond. (hoef ik niet naar de techno;))
Gisteren heb ik weer twee uur gefietst door the rock greek park en Georgetown. Dat was ontzettend veel heuvels of en vandaag had ik dus spierpijn.. (voor mijn gevoel meer dan af)S'middags ben ik met Cosset, de aupair uit costa rica, mee geweest met het ophalen van de kinderen. Dat was erg gezellig omdat er meer aupairs waren waar we gezellig mee gepraat hebben terwijl de kinderen aan het spelen waren. Ze zijn allemaal spaans!!! S'avonds ben ik met Cosset en Charlity (een chilleense Aupair) bij de pizaria in georgetown wezen eten.
Vanochtend heb ik mijn eerste real american breakfast gehad met scrumbled eggs, potatoes en een bagel. De overburen Martha en Bud hadden mij meegenomen naar een restaurantje. Het was veel!!! Ik had maar een ei genomen maar volgends mij hebben ze er drie op mijn bord neergelegd.
Na het ontbijt ben ik naar Luisa geweest (een collega van Willem) om haar te helpen met haar appartement leegruimen. Ik was ineerste instantie helemaal verkeerd gelopen maar gelukkig kwam ik een meisje tegen dat de zelfde kant opmoest en kon ik toen met haar meelopen.
16 September 2007 - 14:13
Arran:
dat klinkt allemaal best okay!
veel plezier nog! -
16 September 2007 - 16:56
Bram:
GO GIRL!! -
16 September 2007 - 20:25
Kim:
Klinkt gaaf Nienke!
Zag inderdaad opeens een stukje van jou in de Toorts, superleuk. Lijkt me een heel interessant land, China.
Voor hou lang blijf je nu eigenlijk weg? Ach ja heb je al heel lang niet gesproken dus weet t allemaal niet :P
Maargoed, k hou je site in de gaten en als je terug bent zie ik je vast weer op een nivonfeestje ofzo ;)
Veel plezier nog, geniet ervan!
Kus -
17 September 2007 - 07:29
Aafje:
Haha! Ja, gisteravond was ie hier ook op tv: Santa op stelten! En ook de counterdemonstration, en de demonstranten die gearresteerd werden. Ik vroeg me al af of je erbij was...
X -
17 September 2007 - 10:23
Weps:
Heel goed, op de barricade!