Miss Nienke
Blijf op de hoogte en volg Nienke
27 September 2007 | Verenigde Staten, Washington
Mijn werk als Miss Nienke bevalt nog steeds. Vanaf deze week rij ik mee met Diana in de van om kinderen van de verschillende scholen in de buurt op te halen. Diana zit op de Howard Universitie en doet dit als vrijwilligster. In de van heeft zij de radio altijd kei hard aan staan en er is een HipHop nummer: "supermann" waar alle kinderen het dansje op kennen. Dus laatst werd hij gedraaid en alle kinderen gingen helemaal los. Ik voelde me echt een loser omdat ik het nummer en dansje niet kende...
Op de New Community zijn ze wel erg streng. Kinderen die lastig zijn worden hard aan gepakt en soms zelfs voor schut gezet. (Van die manier hou ik niet zo) Maar soms is het ook echt nodig. Er is een jongentje uit de eerste klas (basischool) die nu al! elke dag problemen heeft op school. Grote mond en van dat Ganstergepraat.
Mijn klas is gelukkig erg leuk. Al moet ik er wel veel energie in steken om ze geconstentreerd te houden. Laatst heb ik ze leren ezelen en dat was een groot succes. :)
Dit weekend ben ik begonneen met mijn werk als Hoost in Morty's. Ik begon meteen op de drukste dag van het jaar. Het was een joodse feestdag en ze moesten vasten tot zonsondergang. Dus het was druk s'avonds!! De keuken kon het niet meer aan dus wij moesten mensen laten wachten ook al waren er tafeltjes vrij. Het is nog best een gedoe om het restaurant zo te verdelen dat elke serveerster het even druk heeft. Gelukkig werkte ik samen met iemand. Mijn collega's daar zijn erg gezellig en ik heb echt super veel lol gehad die dag. Als gasten moeten wachten op een tafeltje is het mijn taak om ze te vermaken.. Soms nog best lastig als je de taal niet helemaal beheerd. Maar dat geeft ook wel weer gespreksstof.
En ik heb Hanna gezien zondag! We zijn samen wezen shoppen in een groot Shopping Mall in Virginia waar ik een shirtje heb gekocht die ik vervolgends in de metro heb laten liggen.. Maar desalniettemin was het echt super leuk om haar te zien! Het voelde weer zo gewoon met gezellig samen te shoppen! Je hebt dan helemaal niet het idee dat je aan de andere kant van de wereld zit. Met haar gaat alles heel erg goed, ze heeft het heel erg druk maar ze voelt zich al helemaal thuis in haar gastgezin en op haar school.
heel veel liefs Nienke
27 September 2007 - 15:21
Diederik:
hej nienke,
zo te horen heb je het zeker naar je zin! en dan zitten wij hier in NL.. naja verschil moet er wezen maar ja hier is het ook niet verkeerd hoor.. dit weekend lekker wezen zeilen met de vereniging was echt super weer.. dus was ook niet verkeerd. alleen studie is wel een beetje aanpoten. binnenkort is er ook een china bijeenkomst trouwens!! wel jammer dat jer er niet bij kan zijn.. naja ik hoor wel weer van je.. maar je houdt het denk ik nog wel ff daar uit.. en pak die klote kinderen maar hard aan hoor!! haha daar ben je toch wel goed in!! moet voor jou niet zo moeilijk zijn, :-)
diederik -
27 September 2007 - 15:58
Bram Leusink:
Mee eens!!:
"Mag ik ook een keertje boos zijn!!!" :P -
30 September 2007 - 18:03
Mirjam De Korte:
Hey Nienk,
Volgens mij gaat het helemaal goed met jou daar! Je bent wel enorm druk hoor!
Ik heb je "Chinese"overschotje in euro's aan je over gemaakt, dus dat vergeten shirtje kun je weer vervangen.
Fijne week verder.
Groet,
Mirjam -
01 Oktober 2007 - 12:03
Weps:
Juffrouw Nienke,... (of miss daar dan) klinkt leuk.
Veel succes met die kids daar! En geniet :P:P:P
Tot je volgende mail...