Thanksgiving
Blijf op de hoogte en volg Nienke
26 November 2007 | Verenigde Staten, Washington
Ik heb jullie weer het een en ander te vertellen...:)]
Vorig weekend ben ik naar Hanna en haar host familie geweest in Harrisonburg. Een gat ergens in West Virginia:) Ik kon een lift krijgen van Leroy, een neef van de familie die ook in DC woont, en die er dat weekend ook heen ging.
Hanna's nieuwe familie ken ik nog van toen wij in mozambique woonde dus ik had nog steeds een beeld van hun kinderen als heel klein. Ik schok dus best toen ik zag dat Tabea en JOnas allebij groter waren dan ik!
Het is echt een super aardige familie die ontzettend gastvrij en hartelijk zijn en ik heb het daar ook heel erg naar mijn zin gehad! Was zoiezo echt leuk om Hanna weer te zien. Ze voelt zich daar echt helemaal thuis.
Ik heb daar voor het eerst sinds ik in de VS zit een Donut gegeten:)
Afgelopen week was het Thanksgiving. De hele week waren de supermarkten over vol en zag je mensen met kalkoenen slepen. Bij mijn werk hadden we op dinsdag alvast een thanksgiving viering. Heel veel kinderen hadden iets gebakken of gekocht voor de pre thanksgiving meal. Ook kregen de eerste vijftig ouders die hun kinderen kwamen ophalen een gratis kalkoen mee. Daarna nog tafelvoetbal gespeeld dat enigszins lastig was omdat een van de kinderen, een autistisch jongetje, er de hele tijd met de bal vandoor ging.
Donderdag was de echte Thanksgiving. Ik was uitgenodigt door Kendull om met haar en wat vrienden en familie thanksgiving te komen vieren. Er wordt dan de hele dag met z'n alle ontzettend veel gekookt en je begint om vier uur al met eten. We hadden kalkoen, mashed potatoes, sweet potatoes, cranberry sauce, stuffing, salades, boontjes en nog veel meer. Iedereen eet dan ook veel en veel te veel. Na het eten mocht ik samen met Kendulls tante de Wishbone breken. Dat is een botje van de kalkoen die in een v vorm zit en degene met het langste stuk heeft mag dan een wens doen. Helaas was het botje nog te nat dus brak hij niet.
De dag na thanksgiving is er een enorme uitverkoop. De winkels openen dan al om 4 uur s'ochtends en mensen staan al om 3 uur voor de deur. Wij zijn niet wezen shoppen maar hebben museums bezocht. (wat ook een traditie is) Het was echt ontzettend druk overal met hele families die museums bezoeken.
En nu is de kerst gekte begonnen, in alle winkels worden kerstcd's gedraaid en staan vol met Kerstdecoratie. Men mag hier alleen niet meer Happy Cristmas zeggen omdat dat niet politiek correct is met alle verschillende religies. Overal staat dus Happy holidays. Ik heb er eens opgelet en het wordt inderdaad nergens meer geschreven of gezegt.
(nogal overdreven en amerikaans naar mijn idee...)
Maar nu begint voor mij weer een gewone week. Volgende keer zal ik wat meer over mijn werk schrijven. Mijn ouders beginnen al te klagen dat het nu net lijkt alsof ik niets anders doe dan feest vieren:)
heel veel liefs!
NIenke
26 November 2007 - 18:45
Barbara:
En nu alle kalkoen er weer af trainen;)
wij hebben nu eerst sinterklaasdrukte en dan ook kerst. Ben wel benieuwd hoe kerst is in Amerika, vast heel erg amerikaans:P
Ik dacht trouwens altijd dat het merry christmas was?
maargoed, geniet er maar van, voor je het weet ben je weer terug;)
liefs, barbara -
27 November 2007 - 00:15
Nathan:
Dacht ik ook eigenlijk..... merry christmas!
Kus Nathan -
28 November 2007 - 12:10
Mooque:
Hi N! Gisteren kreeg ik je kaart binnen. Was heel verrast, lief van je hoor! Inderdaad ben ik uit het gips en leer nu weer lopen. Pijnlijk, maar wel fijn dat ik mobiel ben. Je ouwelui zijn druk met de badkamer bezig, ik ben benieuwd naar het resultaat. Hier verder alles okay, koud 5 gr, en met Noor ga ik vanmiddag even naar de dierenarts omdat ze tegenwoordig vaak pijn in haar buik heeft, moet even gechecked! De pup van Ed en Tineke is hier iedere dag een uurtje, dan neemt Tineke Noor mee voor een lange wandeling (kan ik nog niet). Het is een schattige blonde labrador met een pittig karakter. Verder schilder ik veel en geef ik schilder- en tekenles. Heerlijk. Ik verheug me op een volgend relaas. Waar staat Thanksgiving eigenlijk voor? En hoe is het klimaat bij jou? Laat maar eens horen! Liefs en nogmaals ik vind het echt te gek dat je aan me gedacht hebt! Je bent een schat!