New York! - Reisverslag uit Washington, Verenigde Staten van Nienke Moonen - WaarBenJij.nu New York! - Reisverslag uit Washington, Verenigde Staten van Nienke Moonen - WaarBenJij.nu

New York!

Blijf op de hoogte en volg Nienke

18 Oktober 2007 | Verenigde Staten, Washington

Hey lieve jullie!

Mijn berichtjes worden wat minder maar ik vergeet jullie niet.

Ik ben afgelopen maandag en dinsdag naar New York City geweest! Ik had daar met Bouke afgesproken aangezien hij op long Island zit dus ook best dicht bij new York. Echt grappig als je elkaar van judo kent en twee jaar niet meer gezien hebt opeens weer in New York ontmoet.:)
Je kan van uit DC heel makkelijk en goedkoop met de bus naar Manhattan toe. Hj doet er ongeveer 4 uur over en kost maar 35 dollar voor een retour. Dus ik maandag ochtend om 5 uur mijn bed uit om om zeven uur de bus richting nyc te nemen. Toen we NY in kwamen rijden kon je echt al van verre de skyline en het vrijheidsbeeld zien. Echt gaaf!! De bus stopte in Chinatown en van daar heb ik de metro naar Time Square genomen waar ik met Bouke had afgesproken bij Virgin Records. Time Square is echt bizar, overal bilboards en video beelden, enorme gebouwen en duizende lichten. Je weet echt niet waar je moet kijken. Bouke was gelukkig makkelijk te vinden en samen zijn we naar central park gelopen. Daar hadden we ook afgesproken met Ronnie (een van die jongens die ik ontmoet had bij de peace demonstration en waar we zouden slapen die nacht). Ronnie heeft ons meegenomen naar Rockefeller center waar de ijsbaan er al was. Echt appart als het nog zulk warm weer is. Rockefeller center viel wel een beetje tegen, het stelde allemaal niet zoveel voor. Aangezien Ronnie nog heel veel werk moest doen voor zijn studie zijn bouke en ik met zn tweeen naar boven gegaan in de Empire State building. Dat was indrukwekkend! Je hebt dan echt een super mooi uitzicht over Manhattan en je zit zoo hoog.
S'avonds een new Yorkse pizza gegeten (de pizza is in NY uitgevonden) en vervolgends naar Ronnie's apartement gelopen. Hij woont in een soort van campus ergens downtown Manhattan. Echt super gezellig gebouw waar iedereen bij elkaar naar binnen loopt. De hele avond een beetje gehangen met Ronnie en wat andere studenten. Ze hadden ons ook al meteen uitgenodigt om een keertje een heel weekend te komen en dan lekker te gaan feesten. (Daar hebben wij wel oor voor natuurlijk!)
De volgende ochtend zijn Bouke en ik best vroeg weer weg gegaan omdat we nog veel wouden zien voordat we weg moesten. Hebben een lekker amerikaanse onbijtje gegeten met een egg and bacon sandwich en een starbucks kofie erbij. Verv olgends helemaal naar downtown gelopen en de metro naar Brooklyn gepakt om over de brooklyn bridge weer terug naar manhattan te lopen. Dat is echt de moeite waard. Je ziet dan zoo mooi de hele ny skiline!! Vervolgends ground zero bezocht en via Wall Street waar naar de pier gelopen. Daar hebben we een gratis pondje naar Staten Island genomen die heel mooi langs het vrijheids beeld vaart. Op staten Island een bak Ben and Jerry ijs gehaald en dat lekker op de veerpond terug opgegeten:)
Vervolgends de metro naar Time Square genomen en daar ons laatste uurtje NY doorgebracht.
Toen ik met de bus weer terug reed naar dc ging de zon net onde4r en had ik dus een prachtig uitzicht op een NY bij zons ondergang. En toen het echt donker was reden we dwars door time square met al die lichten en bilboards. Het was bijna een soort van siteseeing trip.

Kortom, ik ga er zeker weten nog een keertje (of meerdere keren) heen!!!!!

heel veel liefs,
Nienke

• 18 Oktober 2007 - 14:49

Bas:

Hey Nien, wat een mooi verhaal, en dat maar op 4 uur rijden! Als ik dat doe zit ik nogsteeds tussen de stenen en de toendra :)

Was Ground Zero indrukwekkend of is het nog steeds een gat in de grond met veel bloemen? En natuurlijk als alpinist vroeg ik me ook af of je de trap had genomen of de lift ;)

Dikke kus! Bas

• 18 Oktober 2007 - 15:29

Floor:

Maandag zit ik ook in New York!! Nog tips?;) Het lijkt me echt heeelemaal super! Heel veel plezier nog daar, kus

• 18 Oktober 2007 - 19:21

Juup:

nijntje! wat leuk dat e bouke bnet tegen gekomen! kleine wereld he? hier gaat alles goed! ik heb mn eerste studijpunten al binnen whoehoe! mis je ons al een beetje? ik jou wel of wij truffels gaan maken als je terug komt???????
    love you darling!
    greets from my parents and brother!!
    dikke vette lebber!

• 20 Oktober 2007 - 01:52

Bouke:

yoo,

ws zeker weten genieten en die foto hier van mij is echt heel verkeerd
    yookus

• 20 September 2010 - 21:54

Bram Leusink:

Jaaaaaaaaaaah

New York is supervet! :D

Nienke

Hey! Ik zit nu voor vier maanden in Washington waar ik in de basement van mijn oom kan logeren. In Washington ga ik vrijwilligers werk doen via de menonieten kerk doen. Ik ga met Afro-Amerikaanse jongeren werken op een soort van na schoolse activiteiten centrum. Vervolgends vlieg ik op 3 januari naar Nicaragua. Daar ga ik 5 maanden wederom vrijwilligerswerk doen in Granada. Ondertussen wil ik ook nog een maandje een rondreis doen. En op 11 juni land ik weer in Nederland. liefs, Nienke