Emma en Barbara in de VS - Reisverslag uit Washington, Verenigde Staten van Nienke Moonen - WaarBenJij.nu Emma en Barbara in de VS - Reisverslag uit Washington, Verenigde Staten van Nienke Moonen - WaarBenJij.nu

Emma en Barbara in de VS

Blijf op de hoogte en volg Nienke

27 Oktober 2007 | Verenigde Staten, Washington

Hoi lieve Jullie!

Ik kreeg al allemaal opmerkingen over het feit dat het alweer zo lang geleden is dat ik wat geschreven heb. Sorry jongens, ik ben jullie niet vergeten hoor!:) Ik heb deze week alleen zo weinig tijd gehad omdat mijn nichtjes Emma en Barbara hier waren.

Dat was echt heel gezellig! Elke ochtend stonden ze om negen uur naast mijn bed om mij wakker te maken voor het ontbijt. Moet zeggen dat dat toch wel een leukere manier van wakker worden is dan een wekker of helemaal in je eentje:)
Ze waren vorige week vrijdag middag aangekomen. Zaterdag hadden we een welkomsfeestje gegeven voor al hun vrienden en Emma en ik hebben hele lekkere scones en chocolate chip cookies gebakken die een groot succes waren. Het feestje was erg geslaagt omdat iedereen zo blij was om Emma en Barbara weer te zie. (zij hebben hier gewoond voordat ze naar Nederland verhuisden)De rest van de week heb ik heel veel films gezien, waaronder twee keer de High School Musical gezien. Die film is hier een heel groot succes en de kinderen uit mijn klas zijn er ook allemaal een groot fan van. Ik ken alle liedjes nu zo wat uit mijn hoofd dankzij de sing along versie die ik met Emma en Barbara een paar keer heb gedaan.
Gisteren zijn ze weer terug naar Nederland vertrokken en het is wel een heel stuk stiller hier ineens.

Ook ben ik vorige week vrijdag weer met Kendull en haar vriendinnen naar de Hooka Bar geweest om waterpijp te roken. Maar dit keer was het een iets minder groot succes, op het moment dat we de metro uit kwamen begon het te stortregenen. Daar liepen we dan in onze zomerse jurkjes en op hakjes helemaal zeiknat. Wij dus schoenen uit trekken en de hele weg gerent. Daar zaten we dan helemaal doorweekt waterpijp te roken terwijl er om ons heen allemaal poeltjes gevormt werden. Uiteindelijk besloten we na een uurtje koukleumen om bij een van de meisjes (Becky) een film te gaan kijken in onze pyama. Dat was erg gezellig, om een uur snacht's in onze pymama een ballet film kijken.

Met mijn vrijwilligerswerk gaat het nog steeds heel goed. Ik begin steeds beter het accent te verstaan en hun slang te begrijpen. Mijn kinderen weten eindelijk hoe ze mijn naam moeten schrijven. Die heeft namelijk een hele interesante ontwikkeling ondergaan. Het begon met Niceke, toen werd het nieca, vervolgends nieke en nienka en uiteindelijk Nienke. Het is wel leuk om een keertje een naam te hebben die niemand kent en niemand kan uitspreken. NIenke is altijd zo gewoon in Nederland, vooral naast namen als Odveigh en Miyushi;)
Ik begin wel steeds meer achtergronden te horen van de kinderen die behoorlijk heftig zijn. En als je het niveau van sommigen ziet schik je ook wel.

Vanochtend ben ik met Kendull naar de kapper geweest en heb gezellig gewindowshoped in winkels zoals Dior en Barneys. En ik he eindelijk een club gevonden waar je in kan als je 18 bent!! daar ga ik dus lekker stappen volgende week vrijdag:)

Heel veel liefs!!! NIenke

• 27 Oktober 2007 - 22:58

Heleen:

Hee Nienke!
    dat klinkt weer helemaal geweldig!! Jammer van de regenbui.. maar ach, een pyjama-party is natuurlijk ook nooit weg! :D
    De High School Musical is hier ook een grote hit (mn zusje kijkt m echt dag in dag uit). Haha..
    Liefs, Heleen

• 28 Oktober 2007 - 22:26

Nienke:

Ik ken de musical ook! Hier ook erg populair..! What time is it..?! Hahaha
    Naja nien klinkt allemaal weer heel fijn..!
    Besos

• 30 Oktober 2007 - 21:51

Nienke:

Hey nienke!

Lees af en toe een berichtje van je en het klinkt allemaal wel heel erg leuk! Zal op het begin best even wennen geweest zijn! Kerst komt er ook aan en ik ben heel erg benieuwd hoe je dat gaat vinden daar in Amerika, waarschijnlijk wounderful ;)
    Geniet volop, de tijd gaat snel!

Groetjes

Nienke Altena

• 30 December 2007 - 12:01

Oma:

Lieve Nienke, eindelijk he ik al je verhalen gelezen.
    Het is u 30 december, dus... hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!
    En ook al vast een heel spannend 2008.
    Liefs, opa en oma

Nienke

Hey! Ik zit nu voor vier maanden in Washington waar ik in de basement van mijn oom kan logeren. In Washington ga ik vrijwilligers werk doen via de menonieten kerk doen. Ik ga met Afro-Amerikaanse jongeren werken op een soort van na schoolse activiteiten centrum. Vervolgends vlieg ik op 3 januari naar Nicaragua. Daar ga ik 5 maanden wederom vrijwilligerswerk doen in Granada. Ondertussen wil ik ook nog een maandje een rondreis doen. En op 11 juni land ik weer in Nederland. liefs, Nienke